Dóra Varga

Senior Recruitment Consultant

Dóra 2019-ben csatlakozott a Reedhez. Korábban Research Consultant pozíciót töltött be, jelenleg pedig Executive Recruitment Consultant pozícióban, a Pénzügyi és Könyvelési területen lévő keresésekért felelős, a juniortól a vezetői szintig. Tapasztalatot szerzett többek között AP, AR, GL, RTR, Controlling, és Reporting területen tevékenykedő szakemberek toborzásában, és amellett, hogy végigkíséri a jelölteket a kiválasztási folyamaton, end-to-end tanácsadóként az ügyfél managementért is felelős.

Legújabb állások a következő alapján: Dóra Varga

Budapest

Statutory Controller

Salary Negotiable

Jelentkezés
Budapest

French speaking GL Accountant

Salary Negotiable

Jelentkezés
Budapest

GL Team Lead

Salary Negotiable

Jelentkezés
Budapest

Tax Accounting Expert

Salary Negotiable

Jelentkezés
Budapest

Senior Accountant (8. District, 4 home office/weeks)

Salary Negotiable

Jelentkezés
Budapest

Financial Analyst (11. district, 4 home office/weeks)

Salary Negotiable

Jelentkezés

Mi történik…

A Rolling Wireless szoftverfejlesztő csapatot toboroz
2 perc olvasás

A Rolling Wireless szoftverfejlesztő csapatot toboroz

A kihívás

A Rolling Wireless, az autóipari piac 4G és 5G modulokat szállító globális vállalat 2021-ben először a Reedet választotta, hogy segítsen nekik az igazgatói szerepkörbe szakembert találni, ami gyorsan meg is történt. A munkáltató szerte a világon rendelkezik irodákkal, és épp egy másik irodát tervezett nyitni Magyarországon, amelyet új szoftverplatform-igazgatójuk, Rancz Lajos készült vezetni, akit Böröcz Anna, tehetségkutató, a Reed vezető toborzási tanácsadója keresett a számukra. Anna elmondta: „Miután Lajosban rátaláltunk az ideális jelöltre, megkezdtük vele a munkát, hogy köré építsük a magyar szoftverfejlesztő csapatot.” 

Lajos egy 20-30 fős részleg létrehozására törekedett, és nagyon vágyott aReed támogatására és speciális technikai tudására. A következőket mondta: „Korábban próbáltunk szabadúszó fejvadászokkal dolgozni, de nem jártunk nagy sikerrel.” 

Anna biztos volt benne, hogy csapata meg tudja adni Lajosnak a szükséges segítséget, a szolgáltatást a cég költségvetéséhez és igényeihez igazítva. 

A megoldás

Anna főként a LinkedInről szerezte be a jelölteket, és a felvételi folyamatot a Reedre jellemző professzionalizmussal irányította: rendszeres tájékoztatást nyújtott minden félnek, ügyelve a „gyors reakcióidőre és a folyamatos visszajelzésekre”.   

A magyarországi technológiai munkaerőpiacon az álláskeresők egyre nagyobb igényt támasztanak a magasabb fizetésre és az otthoni munkavégzés lehetőségére. Ettől eltekintve Anna szerint a keresés egyszerű volt: „Részletesen elmondtam a leendő jelölteknek az egyes szerepekkel kapcsolatos elvárásokat, a feladatokat, és meggyőződtem arról, hogy a követelményeknek megfelelő tapasztalatokkal rendelkeznek.”

Lajos hozzátette:

„Tavaly ősz óta folyamatosan együtt dolgozunk a Reeddel, toborozzuk a magyar fejlesztőcsapatot, és több Reed-jelölt is dolgozik nekünk. Elégedettek vagyunk velük, nagyon jó csapatot alkotnak.  

 „Összességében nagyon elégedettek vagyunk a Reeddel fennálló munkakapcsolatunkkal, akik minőségi jelöltekkel látnak el minket.”  

Az eredmények

Formálódik a technológiai csapat: eddig 11 jelölt kapott ajánlatot a Rolling Wirelesstől, ebből nyolcan fogadták el azt.   

Az eredményről Anna így nyilatkozott: „A Rolling Wireless elégedett a szolgáltatásunkkal, aminek nagyon örülök – én is nagyon szeretek velük dolgozni. A jelöltek jól illeszkednek a vállalathoz és szeretik új munkahelyüket.”  

Ezt bizonyítja Wunderlich Gábor, Senior Embedded Software Engineer, akit a Reed az új Rolling Wireless csapatba helyezett, és aki így nyilatkozott:

„Csak megerősíteni tudom a pozitív tapasztalataimat. Az Annával való gyakori kommunikáció hozzájárult a toborzási folyamat sikeréhez – biztosította a teljes kapcsolattartást a cég és köztem, gyorsan és pontosan kommunikálta az üzeneteket és kéréseket közöttünk.” 

Gábor elégedett az új munkakörében rejlő fejlődési lehetőségekkel is, amelyek alkalmat adnak neki, hogy a külföldi kollégákkal való rendszeres kapcsolattartás révén fejleszthesse angol nyelvtudását. Összegezésül így fogalmazott: „Mostanában nem fogok új pozíciót keresni, és nagyon ajánlom mindenkinek, aki új állást keres, hogy próbálja ki a Reedet.” 

Tehetséges szakembert szeretne felvenni, vagy előrelépne a karrierjében? Lépjen kapcsolatba a helyi irodával, és beszéljen az egyik szakértő toborzónkkal. 

A csapatmunka sikeres munkaerő-felvételhez vezet a Reed és a budapesti pénzügyi cég számára
2 perc olvasás

A csapatmunka sikeres munkaerő-felvételhez vezet a Reed és a budapesti pénzügyi cég számára

A kihívás

Egy budapesti pénzügyi cég tehetségeket keresett növekvő vállalkozása igényeihez, és a Reed régi ügyfeleként természetesen hozzánk fordult segítségért. 

Tehetségkutató menedzserük elmagyarázta:

„Több mint nyolc éve dolgozunk együtt a Reeddel – ez bizonyítja, hogy elégedettek vagyunk a szolgáltatásukkal. Azért fordultunk hozzájuk, hogy megtalálják nekünk a megfelelő embereket.

Megértik, mit akarunk, felteszik a megfelelő kérdéseket, és jó ötleteik vannak.” 

„A Reed általában néhány héten belül küld önéletrajzokat, még vezető beosztások esetén is. Legutóbbi toborzási igényünkre két héten belül elküldtek egy kidolgozott listát kiváló minőségű jelöltprofilokkal, valamint egy piaci betekintést, beleértve a Magyarországi fizetési útmutatójukat is, amely lehetővé teszi számunkra, hogy versenyképesek maradjunk a piacon.

A megoldás

Varga Dóra, a Reed pénzügyi és számviteli vezetői toborzási tanácsadója elmondta: „Ügyfelünk több mint 100 szakembert keresett cégén belül különböző pozíciók betöltésére az elmúlt években. Először is mindig megbeszéljük ügyfeleink elvárásait az ideális jelöltek szakmai tapasztalataival kapcsolatban, beleértve az általuk keresett szociális és technikai készségeket is.”

A Reed különböző szakterületeken dolgozik, egy kutató és egy tanácsadó egyesíti benne erőit, hogy többlépcsős szűrési folyamatot biztosítson a leendő jelöltek számára. A kutatók felelősek a jelöltek előszűréséért, a tanácsadók pedig az interjúkat készítik velük. 

A keresés során a Reed tanácsadói folyamatosan tájékoztatják az ügyfelet, visszajelzést adnak az általuk végzett keresésekről, releváns információkat adnak a piacról, és odafigyelnek az igényeikre. Az álláskeresők is hasonló figyelemben részesülnek, az egyértelmű kommunikáció kulcsfontosságú a minden szempontból pozitív tapasztalatszerzéshez.

Dóra elmondta: „A jelöltek felkészítésének részeként feltesszük nekik a szükséges HR-es kérdéseket, és meggyőződünk arról, hogy az ügyféllel való fő állásinterjún tudják mire számíthatnak a tipikus iparági és készségalapú kérdések során. Emellett kitérünk a céggel kapcsolatos fontos részletekre és egyéb szakmai információkra is.”  

Az eredmények

Ahogy az a Reed közreműködésekor esetén lenni szokott, ez minden szempontból jó hír volt a budapesti munkáltató és az új, állandó alkalmazottjaik számára.

Mostanra minden jelölt túl van a próbaidőn, és az egyik új pénzügyi elemző nagyon örül, hogy egy olyan vállalkozásra talált, amely ennyire összhangban van a modern munkaerő reményeivel és törekvéseivel: „A vállalat számos lehetőséget biztosít a tanulásra, mentorprogrammal rendelkezik, és többféle juttatással, korszerű irodával, valamint a munka-magánélet egyensúlyának gondos megtervezésével segíti dolgozóit. Remek ajánlás volt a Reedtől, számomra pedig jó választás.” 

A toborzási folyamatról pedig a következőket mondták: „Dóra és kollégája, Luca részletesen elmagyarázta a toborzási folyamat minden lépését. Mindent megbeszéltünk a feladatkörrel kapcsolatban, felkészítettek a lehetséges interjúkérdésekre, és minden eszközt megadtak a sikerhez. Rendszeresen tartották a kapcsolatot a céggel is, gondoskodtak a friss információkról, amelyek felgyorsították a folyamatot.” 

A Reed sikeresen teljesítette az ügyfél megbízását: két héten belül magas színvonalú jelöltprofilokat nyújtott és jó piaci rálátást biztosított a vállalatnak. A Reed azonban nem elégszik meg a feladat elvégzésével, hanem arra törekszik, hogy minden alkalommal nagyszerű ügyfélszolgálatot nyújtson, valamint bizalmon és őszinteségen alapuló kapcsolatokat építsen ki.

A Reeddel kapcsolatos általános tapasztalataikról a tehetségkutató vezetője így nyilatkozott: „A Reed csapatától a szokásos módon gyors kiszolgálást, professzionális hozzáállást és nagyszerű jelölteket kaptunk, akik mindannyian jól felkészültek az interjúkra. 

„Korábban más toborzókkal dolgoztunk együtt, és néhány lényeges különbséget vettünk észre köztük. A Reed olyan hiánypótló és összetett pozíciókkal is foglalkozik, amelyeket más ügynökségek elutasítanak, ehhez képest professzionálisabb és jobb a hozzáállása. A Reedre minden pozíció esetében számíthatunk, kifejezetten ajánljuk őket toborzó partnerként.” 

Tehetséges szakembert szeretne felvenni, vagy előre lépne a karrierjében? Lépjen kapcsolatba a helyi irodával, és beszéljen az egyik szakértő toborzónkkal. 

 

A Reed a Lenovo Manufacturing Hungary Ltd. több megüresedett állását betölti
2 perc olvasás

A Reed a Lenovo Manufacturing Hungary Ltd. több megüresedett állását betölti

A kihívás

A Lenovo Manufacturing Hungary Ltd. már évek óta a Reed ügyfele volt, mielőtt több szakembert igénylő kéréssel fordultak hozzánk, akikre rövid határidőn belül szükség volt. 

Bebinyecz Endre, a Lenovo Manufacturing Hungary Senior HR menedzsere így nyilatkozott: „Hosszú ideje – több éve – dolgozom a Reeddel. A jelenlegi piacon nehéz lehet támogatás nélkül munkaerőt toborozni, így amikor a cégen belül több új megüresedett állásba kerestünk szakembert, nyilvánvaló volt, hogy kapcsolatba kell lépnünk a Reeddel, méghozzá haladéktalanul.”

A Reed mérnöki főtanácsadója, Kozma Noémi már korábban is dolgozott Endrével. Egy másik cégnél támogatta őt munkaerő-felvételben, mielőtt Endre a Lenovóhoz csatlakozott volna. Noémi elmondta, hogy „Korábbi együttműködésünkből kifolyólag Endre ismer engem és az általam kínált szolgáltatás minőségét. Bíztunk benne, hogy eleget tudunk tenni sürgős kérésének anélkül, kompromisszumra kényszerülnénk a minőség terén.”

A megoldás

Noémi kiterjedt tehetségkutatói hálózatát használta fel a megfelelő szakemberek kiválasztásához, akiket előzetesen meginterjúvolt, hogy felmérje a technikai és szociális készségeiket, a tapasztalataikat és azt, hogy kulturálisan illeszkednek-e a cégbe, mielőtt bemutatta volna őket az ügyfélnek.

A folyamat során Noémi rendszeres kommunikációval és támogatással folyamatosan naprakészen tartotta a Lenovo csapatát, valamint a leendő jelölteket.

Endre kijelentette:

„A Reed kommunikációs stílusa gyors, világos és átlátható a folyamat során, amit csapatunk mindig nagyra értékel.

Időszerű jelentéseket, világos profilokat és nagyszerű jelölteket kaptunk, akik közül választhattunk. Noémi és csapata figyelmes, jó hallgatóság volt, és fantasztikus kérdéseket tettek fel.”

Pápics Berta, aki jelenleg a Lenovo irodavezetője/adminisztrátora, telefonon kapta meg a feladatkörét bemutató tájékoztatást. „Az egész folyamat nagyon gyors és hatékony volt. A tanácsadó részletesen tájékoztatott a cégről és a szerepkörről, beleértve a nemzetközi cégnél való munkavégzés követelményeit is, ami új kihívás volt számomra.”

Berta nagyra értékelte Noémi és csapatának kommunikációját, a kezdeti kereséstől egészen a beléptetésig: „A telefonhívások gyakorisága nagyon kielégítő volt. Noémi azonnal megértette, mit keresek, nagyon rugalmas, kedves, gyors és segítőkész.”

Az eredmények

Berta a Noémi első hívását követő két héten belül kapott állásajánlatot a cégtől. Miután mérlegelte a helyet, a fizetést, a felelősségeket és a lehetőségeket, hogy készségeit és tudását más szerepekhez képest fejleszthesse, elfogadta a Lenovo ajánlatát.

A következőket mondta: „Elégedett vagyok az új munkámmal. A Lenovo egy nagy multinacionális vállalat, amely új környezetet biztosít számomra. Úgy érzem, nagyszerű lehetőség ez önmagam fejlesztésére, és sokat tanulhatok azoktól, akikkel most dolgozom. 

„Már most sokat tanultam, napról napra, és különféle helyzetekbe kerültem, ahol a főnököm és a csapatom segít és támogatott.”

Endre egyetértett azzal, hogy a Reed szolgáltatása kiváló volt: „Mindenképpen újra igénybe venném a Reedet – nagyszerű dolog együtt dolgozni ezzel a céggel. Kozma Noémi remek tanácsadó és igazi szakember. Mindig az elvárásainkon felül teljesít. 

Beszámolóját így zárta: „Mindenkinek melegen ajánlom a Reedet, aki ebben a szektorban szeretne toborozni. A jelöltek időben csatlakoztak a céghez, és most már valamennyien túl vannak a próbaidőn. Mindannyian hozzájárulnak ahhoz, hogy a cég a következő szintre emelkedjen. A Reed egy nagyszerű társaság, és nagyon örülök, hogy megismertem őket.”

Ha tehetséges szakembert vagy új lehetőséget keres, lépjen kapcsolatba a Reed Hungary vállalattal még ma