A Reed 2024-as magyarországi bérfelmérése

A 2024-es bériránytűnk a magyarországi átlagbéreket és juttatásokat tartalmazza 10 ágazatra vonatkozóan.

Bériránytűnk a Magyarországon meghirdetett állások adatait használja fel a legfontosabb tendenciák és irányvonalak megállapításához, és lehetővé teszi a munkavállalók átlagos bérének meghatározását, egy új munkakörben a célkitűzések leírását, valamint a meglévő munkakörök által kínált tartalom behatárolását.

Töltse le díjmentes iránytűnket most, és hasonlítsa össze a magyarországi átlagbéreket és juttatásokat.

2 perc olvasás
Image 2024 03 05 T13 57 44

Mivel Magyarországon továbbra is magas az infláció és a költségek, a munkáltatók bizonytalan helyzetben vannak. Arra számíthatunk, hogy az év előrehaladtával az álláspiac sokkal aktívabbá válik, a szakemberek pedig bátrabban hagyják majd el új lehetőségekért a stabil munkaköröket. 

Az álláspályázók által vezérelt piacon alapvetően fontos a béreknek a versenytársak által kínált bérekkel való összehasonlítása, így képesek lehetünk a megfelelő szakemberek vonzására és megtartására.  

A Reed által közzétett állások adatait felhasználva a 2024-es magyarországi bériránytű a legfontosabb bérellenőrző. Az átlagos béreket tartalmazó bériránytűnk segítségével tájékozódhat, hogy Magyarországon mennyit érnek egyes munkakörök, így az Ön szervezete kitűnhet a tömegből a munkaerő-felvétel és a szakemberek felkutatása során.  

A felmérésünk eredményei szerint:

 Az Ön további tájékoztatása érdekében 818 szakember bevonásával felmérést végeztünk Magyarországon a bérekről, juttatásokról és pénzügyekről.

  • 56%: Aktívan új állást keres, vagy munkahelyváltáson gondolkodik.

  • 45%: Elégedett a jelenlegi bérével.

  • 71%: Éves béremelést szeretne.

 A magyar munkaerőpiac a növekedés jeleit mutatja 2024-ben

„Idén egyenletes tempójú növekedésre lehet számítani a magyarországi munkaerőpiacon, de valószínűleg az állásokra nem lesz elég jelentkező, mert a szakemberek a jobb lehetőségek érdekében elhagyják az országot. Az elmúlt évben az infláció elérte a 17,6%-ot és az élelmiszerárak is növekedtek, azonban már a stabilizálódás jeleit látjuk, és az infláció jelentősen csökkent.”

Pethő Klára, Cégvezető, Reed

 

Miért érdemes letölteni a Reed magyarországi bériránytűjét?

  • Mi kínáljuk Magyarország legmegbízhatóbb bériránytűjét. A rendelkezésre álló adatok alapján Ön a legmegbízhatóbb tájékoztatást kapja a megfelelő döntések meghozatalához. A bériránytűvel a magyarországi bérek a könyvelési és pénzügyi állásoktól a legújabb technológiai munkakörökig összehasonlíthatók. A Reed felmérést is végzett, hogy megtudjuk, melyek a leginkább kívánatos fizetések és juttatások országszerte.

  • Bériránytűnkben szakértőink azt vizsgálják, hogy mit keresnek leginkább a magyarországi munkáltatók és álláspályázók.Az ő egyedi perspektíváik bemutatásával Ön áttekintést kap az országos szintű toborzási folyamatokról, valamint a munkaerőpiac 2024-es várható fejleményeiről.

  • A 2024-es magyarországi bériránytűnkkel Ön tájékozódhat a munkaerőpiaci értékéről, ha új állást ajánlottak Önnek, segítséget kaphat az elfogadásáról vagy elutasításáról hozott döntésében, valamint megtervezheti a következő lépést a karrierlétrán. Vajon többet kereshetne, ha más ágazatban helyezkedne el?

  • Bériránytűnkkel összehasonlíthatja a béreket és juttatások, és biztosíthatja, hogy javadalmazási csomagjai naprakészek és versenyképesek legyenek. Tartani kell a lépést, ellenkező esetben alacsony lehet az Önhöz állásra jelentkezők száma, és versenyképessége is csökkenhet. 

 

Kik vagyunk?

Reed Specialist Recruitment

Az 1960-as évek elején az Egyesült Királyságban a Reed úttörő szerepet játszott a szakember-toborzásban. Az elmúlt hét évtizedben a világ legnagyobb, családi tulajdonban lévő munkaerő-toborzási vállalkozásává váltunk, amelynek irodái megtalálhatók az Egyesült Királyságban, Európában, az Amerikai Egyesült Államokban, a Közel-Keleten és Kelet-Ázsiában.

Hozzáféréssel rendelkezünk a legnagyobb pályázói nemzetközi adatbázishoz, és világszerte 20 szakterületen szereztünk tapasztalatot. Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy tevékenységeink középpontjában az emberek álljanak, amely hozzájárul célunk eléréséhez: az életminőség javítása munkán keresztül.