A toborzás kiszervezése (RPO)

A Reed számos kiszervezett munkaerő-megoldást kínál, hogy Ön mindig hozzáférhessen a legjobb tehetségekhez és készségekhez.

Lépjen kapcsolatba RPO-szakemberünkkel

Küldjön egy rövid összefoglalót az igényéről, és egy csapattagunk felveszi Önnel a kapcsolatot a további segítségnyújtáshoz.

Banner Default Image

Így nyújt támogatást a Reed

A Reed toborzás-kiszervezéssel (RPO) foglalkozó részlege szakértelmet nyújt a nagy volumenű, periodikusan jelentkező igények és a speciális, kiszervezett toborzási projektek terén.

Alátámasztott tapasztalatunkkal segítünk a vállalatoknak eligazodni a folyamatosan változó munkaerőpiacon, és biztosítjuk az általuk igényelt tehetséges szakembereket.

Legyen szó arról, hogy csapatának nincs kapacitása a fluktuáció és a periodikusan jelentkező igények kezelésére, vagy nem tud gyorsan megfelelő szakembert találni, esetleg kihívásokkal néz szembe a költségek és a toborzási költségkeretek terén, vagy szeretné fejleszteni folyamatait és a jelöltélményt – mi állunk rendelkezésére.

Teljesen rugalmas és testre szabott megoldásokat fejlesztettünk ki a folyamatosan változó tehetségigények kielégítésére. A következő három szolgáltatástípust kínáljuk, hogy támogassuk RPO-stratégiáját:

Igény szerinti RPO – A tehetségtoborzás és a beléptetési kapacitás gyors bővítése a változó igényeknek való megfelelés érdekében

Teljes vagy részleges RPO – Teljes körű megoldás vagy részszolgáltatások a meglévő toborzási funkció bővítése érdekében

Tanácsadás – Felülvizsgáljuk és újratervezzük toborzási megközelítését az átállás támogatása érdekében

Ha velünk működik együtt, akkor kapcsolatban lesz tapasztalt RPO-csapatainkkal, akik vállalják, hogy megszerzik Önnek a kellő tehetséget, pont amikor Önnek szüksége van rá. Több száz vállalat vette igénybe megoldásainkat a tehetségekhez való hozzáférés javítása, a felvételi idő csökkentése, a munkaerő megtartásának növelése, a költségmegtakarítások és a megfelelőség biztosítása céljából.

Miben több a Reed?

 • Bizonyított szakértelem

  • A Reed évtizedes tapasztalattal rendelkezik a megfelelő tehetségek megkeresésében, kiválasztásában és felvételében partnerei számára. A tapasztalt RPO-szakemberek és a jelöltek érdeklődésének felkeltésére és a keresésre alkalmazott bevált módszertan kombinációja lehetővé teszi számunkra, hogy az Ön igényeinek megfelelő stratégiákat alkossunk.

 • A teljes folyamat kezelése

  • A teljes RPO-toborzási folyamatot kezelni tudjuk, függetlenül attól, hogy milyen gyorsan kell skálázni azt. Segítünk Önnek a tehetségkeresési stratégia megfogalmazásában, majd a jelöltek érdeklődésének felkeltésében, a keresésben és a választásban, miközben biztosítjuk a zökkenőmentes felvételi folyamatot is.

 • A világ legnagyobb családi toborzócége

  • A Reed a világ legnagyobb családi toborzócége. Mivel több mint 60 évet töltöttünk 20 speciális ágazat munkavállalóinak megtalálásával, úttörői vagyunk a szakértő toborzási megoldásoknak.

  • A Reed célja az életminőség javítása munkával. Ezt minden nap úgy érjük el, hogy megéljük a három alapvető értékünket:

   • Tisztességesek, nyitottak és őszinték vagyunk.

   • Tulajdonosként viselkedünk.

   • Együtt dolgozunk.

  •  A Reed 18%-a a Reed Foundation tulajdonában van, amely világszerte támogatja a jótékonysági szervezeteket. Mindez azt jelenti, hogy hetente egyszer jótékonyságért dolgozunk. Ha velünk dolgozik, Ön is segít nekünk ezen nagyszerű ügyek támogatásában.

 •  Minden toborzási igény kielégítése

  • Egyedülálló, végponttól végpontig terjedő lefedettségünknek köszönhetően egy tipikus toborzócéghez képest számos további szolgáltatással támogathatjuk Önt. Legyen szó tehetségek megtalálásáról, különböző munkaerő-megoldásokról, tanácsadási szolgáltatásról, a szakmai fejlődés támogatásáról vagy az alkalmazás előtti szűrésről – itt vagyunk, hogy támogassuk az Ön igényeit.

 • Ágazatvezető szűrés

  • A Reed fő prioritása mindenki biztonsága és jóléte, akivel együtt dolgozunk. Minden jelöltünket előzetesen átvizsgálja az erre specializálódott szűrőcsapatunk. Referenciaellenőrzéseket, munkaalkalmassági ellenőrzéseket és folyamatos megfelelőségi ellenőrzéseket végzünk.

 • Adat- és technológiavezérelt

  • Az adatok és a technológia kombinációját használjuk toborzási megoldásaink optimalizálásához. Csapatunk élvonalbeli toborzási technológiákat használ a legjobb jelölt- és ügyfélélmény biztosításához, valamint az optimalizálási folyamatunkhoz szükséges adatok rögzítéséhez.

  • Ezen adatok felhasználásával folyamatosan mérjük, hogy nyújtani tudjuk-e az elvárt eredményeket. Csapatunk optimalizálja a szolgáltatást, és folyamatos fejlesztéseket hajt végre a kívánt eredmények elérése érdekében.

#6fcfe1
image/svg+xml

Lépjen kapcsolatba RPO-szakemberünkkel

Küldjön egy rövid összefoglalót az igényeiről, és a részletekért felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Mi történik…

A Reed 2024-as magyarországi bérfelmérése
less than one minute
 1. Featured

A Reed 2024-as magyarországi bérfelmérése

Akár arról tájékozódna, hogy jelenleg mennyit kellene keresnie, hogy milyen fizetésre számíthatna egy új munkakörben, vagy hogy versenyképes fizetést kínál-e az alkalmazottainak, a bérútmutatónk segítségével összehasonlíthatja a fizetéseket egész Magyarországon – a számviteli és pénzügyi ágazattól a legújabb technológiai munkakörökig.

Magyarország: a növekedési stratégiák biztosítják a vezetők és az álláskeresők sikerét
2 perc olvasás

Magyarország: a növekedési stratégiák biztosítják a vezetők és az álláskeresők sikerét

A szakemberek napjainkban magasabb elvárásokat támasztanak a munkájukkal szemben. Azok a munkavállalók, akik hajlandóak feladni a biztos pozíciójukat és az ismeretlenbe ugrani, már nem elégszenek meg a versenyképes fizetéssel, hanem megfelelő kompenzációt várnak el juttatások, prémiumok, otthoni munkavégzés, előrelépési lehetőségek és munkahelyi biztonság formájában.

A kultúra átgondolása

A folyamatos siker érdekében a munkaadóknak lehetőség szerint meg kell felelniük az álláskeresők követelményeinek – így lényegében az emberek elsőbbséget élveznek a profittal szemben.

A cégvezetők többféle módon tehetik vonzóbbá cégüket. A munkáltatói márka fejlesztése elengedhetetlen – mérlegelje, hogy a vállalatról alkotott kép valóban tükrözi-e a cég értékeit – modern, befogadó, barátságos, progresszív és tud valódi értéket kínálni a munkavállalóknak? Vizsgálja meg, mit mondanak az emberek a cégről az interneten – a negatív véleményeket kivizsgálják vagy figyelmen kívül hagyják? Egyes részlegeken nagy a fluktuáció – miért van ez? Végeznek-e rendszeres munkavállalói elégedettségi felméréseket, és intézkednek-e ezek alapján?

A juttatások mérlegelése

A Reed 2022 végén, 298 munkavállaló részvételével Magyarországon végzett felmérése meglepő eltéréseket tárt az alkalmazottak ténylegesen kapott és elvárt juttatásai között. Az emelkedő megélhetési költségek mellett nem meglepő, hogy a lista élén az éves fizetésemelés (58%) állt, majd ezt követték a SZÉP-kártyás béren kívüli juttatások (55%) és rugalmas munkaidő (54%). A jelenleg kapott előnyök azonban jelentősen eltérnek ettől: az élen a SZÉP-kártya (37%), a számítógép-használat (32%) és a teljesítménybónusz (20%) állt, a negyedik és az ötödik pedig a rugalmas munkaidő (18%) és az éves fizetésemelés (14%) lett.

A magyarországi főnököknek a nagyvárosokon kívül lakó szakemberek távoli munkavégzése iránt is nyitottabbnak kellene lenniük több otthoni munkavégzési lehetőség biztosításával. Felmérésünk rávilágított, hogy a válaszadók 69%-a a hibrid munkastílust, míg 24%-uk a teljes távmunkát részesítené előnyben.

Toborzási stratégiák

A szakemberek iránti nagy kereslet arra készteti a munkaadókat, hogy újragondolják az elvárásaikat, és többen nyitottak arra, hogy tapasztalatlan, de konkrét soft skillekkel rendelkező jelölteket vegyenek fel, majd a vállalat igényeinek megfelelően képezzék ki őket.

Az új tehetségek megszerzésének kulcsa a toborzási és kiválasztási folyamatok pontosítása és csökkentése, valamint a változó piaci tendenciák ismerete volt – és ez 2023-ban is folytatódik. Ebben segíthetnek a tapasztalt toborzási tanácsadók, akik tanácsokat tudnak adni a cégvezetőknek a változó munkaerőpiacról, és meg tudnak keresni olyan kulcsfontosságú szakembereket, akik esetleg nem keresik aktívan az új lehetőségeket, de nyitottak a javaslatokra.

Egy másik megfontolandó lehetőség az ideiglenes munkaerő-toborzás, amely egyre népszerűbb, mivel rugalmasságot biztosít az alkalmazottaknak, és lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy teszteljék a szakembereket, mielőtt határozatlan idejű szerződést ajánlanának.

Az alkalmazottak mindenekelőtt azt szeretnék, hogy megbecsüljék, értékeljék és megfelelően díjazzák a munkájukat ebben a nehéz időszakban.

A 2023-as magyarországi bérútmutató beszerzése

A Reed magyarországi bérútmutatója feltárja a változásokat, a legfontosabb trendeket és az előrejelzéseket az ország legnépszerűbb és legdinamikusabban fejlődő szerepköreire vonatkozóan – töltse le most ingyenes, 2023-as magyarországi bérútmutatónkat. Felhasználható az irányelvek és gyakorlatok kialakításához, a karrierrel kapcsolatos döntések meghozatalához, valamint a jövő évi és későbbi fizetések kiszámításához különböző ágazatokban.

 

A Reed 2023-as magyarországi bérfelmérése
3 perc olvasás
 1. Featured

A Reed 2023-as magyarországi bérfelmérése

Használja bérútmutatóinkat a magyarországi átlagkeresetek ágazatonkénti összehasonlításához – a munkaadók és munkavállalók számára egyaránt hasznos forrásanyag.

Az idei helyzet meglehetősen bizonytalan, mivel számos EU-tagország küzd az emelkedő inflációval. Emellett Magyarországon nagy a munkaerőigény, miközben a Covid-19 világjárvány után próbálják helyreállítani a normalitást.

 

A jelenlegi piac a munkavállalóknak kedvez, ezért még fontosabb a fizetések felmérése és a versenytársakkal való összehasonlítása a megfelelő szakemberek megszerzése és megtartása érdekében. 

 

A Reed által közzétett álláshirdetések adatait felhasználó 2023-as magyarországi bérútmutatónk a legkiválóbb fizetés-ellenőrző. Ha megtekinti az útmutatónkban az átlagos fizetéseket, megismerheti az állások értékét országszerte, így a versenyelőnyt szerezhet új alkalmazottak felvételekor vagy új állás keresésekor. 

 

Kinek szól ez a bérútmutató?

 

Akár arról tájékozódna, hogy jelenleg mennyit kellene keresnie, hogy milyen fizetésre számíthatna egy új munkakörben, vagy hogy versenyképes fizetést kínál-e az alkalmazottainak, a bérútmutatónk segítségével összehasonlíthatja a fizetéseket egész Magyarországon – a számviteli és pénzügyi ágazattól a legújabb technológiai munkakörökig.

 

Munkaadók: összehasonlítási adatokon alapuló tanácsot keres?

 

Bérútmutatóink alapján összehasonlíthatja a fizetéseket és juttatásokat, így biztosíthatja, hogy javadalmazási csomagja naprakész és versenyképes legyen. Létfontosságú, hogy a versenytársai előtt járjon egy lépéssel, máskülönben a csökkenhet a jelentkezők száma, és a riválisok erősödhetnek. 

 

Munkavállalók: kíváncsi, mennyit kellene keresnie?

 

2023-as magyarországi bérútmutatónkkal felmérheti a tudása értékét, eldöntheti, hogy elfogadjon-e egy állásajánlatot, vagy megtervezheti a pályafutása következő lépését. Többet kereshetne, ha más ágazatra váltana?

 

 

Megélhetési költségek: magyarországi fizetések és infláció 

 

 

„2023 elején bizonytalannak tűnnek a kilátások az infláció exponenciális növekedése és az emelkedő megélhetési költségek miatt. Mindazonáltal fontos, hogy optimisták maradjunk, előre gondolkozzunk és felkészüljünk a jövőre.  

 

A munkaerőpiac Európa-szerte jelentősen zsugorodott – ennek meglehetősen összetett okai vannak, de a tényezők közé tartozik a világjárvány folyamatos hatása, az infláció és a megélhetési költségek emelkedése, valamint a szakképzettség hiánya számos ágazatban.

A megélhetési költségek továbbra is meredeken emelkednek, részben az ukrajnai háború miatt, amely tovább növeli az energia- és élelmiszerárakat, ezért sokan nehézségekkel küzdenek. A bérek emiatt minden eddiginél nagyobb jelentőséggel bírnak.

James Reed, a Reed elnök-vezérigazgatója. 

 

 

Mely ágazatokra terjed ki bérútmutató? 

 

A Reed 2023-as magyarországi bérútmutatója a következő hét szektorban értékeli a fizetéseket és juttatásokat:

·        Pénzügy és számvitel

·        Üzleti támogatás

·        Emberi erőforrások

·        Marketing és értékesítés

·        Informatika

·        Mérnöki szektor

·        Ideiglenes munkaerő

 

Tehát ha számviteli vezetőt, szolgáltatásnyújtási vezetőt, bérszámfejtőt, keresőoptimalizálási szakértőt vagy rendszerelemzőt keres, vagy ha azt szeretné tudni, hogy projektmérnökként vagy irodavezetőként mennyit keresne, a Reed útmutatójából tájékozódhat.

 

Miért érdemes letölteni a Reed Hungary bérútmutatót?

 

Ez a legmegbízhatóbb bérútmutató Magyarországon, amely a szakértő toborzócsapatunkhoz érkező álláshirdetések alapján készült.

 

Útmutatónk ezenkívül a szakértőink megállapításait is tartalmazza, akik országos szintű áttekintést adnak a toborzásról és arról, hogy mire számíthatunk a munkaerőpiacon 2023-ban.

Ezekkel az adatokkal a birtokában megalapozott és helyes döntéseket hozhat.

 

Összehasonlító elemzések: hogyan segíthet a Reed bérútmutatója a juttatások/jutalmak értékelésében?

 

A további tájékoztatás érdekében 298 magyar munkavállalót kérdeztünk meg a jelenlegi és az ideális munkakörülményeikről. A teljes összegzést az útmutató „Felmérésünk eredményei” című szakaszában olvashatja el.

A kutatásunk legfontosabb eredményei közé tartoznak a következők: 

 

·       A megkérdezett munkavállalók 41%-a továbbra is elégedett a javadalmazásával, de a szakemberek több mint egyharmada (37%) elégedetlen a jelenlegi fizetésével. Azok közül, akik úgy gondolták, hogy fizetésük megfelelő, 73%-a szerint ez megfelelő az általa végzett munkához; 31% mondta azt, hogy legalább annyit keres, mint az azonos területen dolgozók, és 27%-uk véli úgy, hogy ez elegendő a kényelmes élethez.

·       Majdnem ugyanennyi válaszadó (37%) elégedetlen a jelenlegi fizetésével, és a válaszadók 53%-a úgy véli, hogy máshol többet is kaphatna. 60%-uk jelezte, hogy sokkal több feladatot lát el, mint amennyit a munkaköri leírásában szerepel, 87%-uk pedig elégedetlen, mert a fizetése nem emelkedik a megélhetési költségekkel egyenlő mértékben.

·       A világjárvány a munkavállalók nagyobb hangsúlyt fektetnek a munka és a magánélet egyensúlyára, ezért nem meglepő, hogy sokan vágynak a rugalmasságra – a válaszadók 69%-a a hibrid munkastílust részesítené előnyben, míg 24%-a a teljes távmunkát.

 

·       Az egészségbiztosítás az elmúlt években a munkavállalók érdeklődésének középpontjában állhatott, ma azonban csak 27% találná vonzó juttatásnak. Az anyagi nehézségek nyomása miatt változik, hogy mi számít értékes juttatásnak; a lista élén az éves fizetésemelés állt (58%).

 

 

A fizetéssel és juttatásokkal kapcsolatos megalapozott döntéshez töltse le bérútmutatónkat a fenti gombra segítségével.