Sokszínűség és befogadás

A Reednél értékeljük a sokszínűséget, és az üzleti tevékenységünk minden területén elkötelezettek vagyunk az olyan befogadó kultúra megteremtése mellett, amelyben mindannyian biztonságban lehetünk és önmagunkat adhatjuk.

Utunk még tart, de büszkék vagyunk a befogadás és a sokszínűség támogatására az ügyfelek, jelöltek és tagtársak körében. A Reed Group irányelve azoknak az embereknek a támogatása, akik védett belső vagy külső jellemzőkkel bírnak. Bár a jogszabályok is irányítanak minket, a pozitív változás melletti motivációnk sokkal egyszerűbb – ez a helyes, humánus dolog.

Image 2021 12 14 T13 59 49
Blank

Faj és etnikum

Támogatjuk a Race at Work Charter célkitűzéseit, amelyek ösztönzik a faji sokszínűséget a munkahelyen, és a befogadási mentorálás, az etnikai kisebbségekhez tartozó társaink bátorítása és ösztönzése révén segítik az etnikai sokszínűséget a vezetésben.

Blank

LGBTQ+

A Reed támogatja a munkahelyi összetartást, elkötelezte magát az LMBTQ+ befogadását segítő és méltató vállalati szintű digitális képzés mellett, amely rávilágít az igazságtalanságokra, a sztereotípiákra és a diszkriminációra, amivel sokan szembesülnek a közösségben.

Blank

Nem

A Reednél elköteleztük magunkat a különbözőségi perspektívák tudatosítása, valamit a Reed női vezetőinek bemutatása mellett, akiket a Women in Leadership mentorprogramunk is támogat. Támogatjuk a tagtársakat az organikus munkavállalói hálózatok fejlesztésében, a tudás megosztásában, egymás támogatásában és a nemek munkahelyi integrációjának ösztönzésében.

Blank

Fogyatékkal élők és akadálymentesítés

Fontosnak tartjuk, hogy a munkatársak számára akadálymentességi előnyöket biztosítsunk számítógépes rendszereinken, és digitális képzést nyújtsunk a fogyatékkal élőket támogató munkahely felé vezető útról. A Reednél támogatjuk a mentális egészséggel kapcsolatos beszélgetéseket, a sztereotípiák csökkentését és a különbségek méltatását, ezzel támogatva a munkatársakat abban, hogy biztonságban érezzék magukat a munkahelyen.

A Reed története

Generic testimonial 2

Estók Szabolcs

​​Lenyűgöző, professzionális hozzáértés, folyamatos támogatás a kiválasztási folyamat elejétől a végéig.

Generic testimonial 2
Generic testimonial 1

Generic testimonial 1

Mustafa Gina

​A Reed kivételesen profi módon kezeli az üzleti vállalkozásomat. Kedvesen, gyorsan, pontosan és minden helyzetben segítenek.

Zsuzsi Perényi

HR Business Partner and Recruiter

​“I consider our cooperation to be good. Since we’ve been on a contract, you’ve helped find 4 new colleagues. With this, you are the agency that gets the most placements. I always get fast feedback we keep getting good profiles from the right candidates.”​

Zsuzsi Perényi
Estók Szabolcs

Estók Szabolcs

Engineering Program Manager

​Lenyűgöző, professzionális hozzáértés, folyamatos támogatás a kiválasztási folyamat elejétől a végéig.

Matyus Kriszta

HR Operation Expert

​Bátran ajánlom mindenkinek a Reed-et. Itt nem csupán a szakmai hátterének, hanem a személyiségének megfelelő lehetőségekre pályáztatják.

Matyus Kriszta
Szilvia Bosnyák

Szilvia Bosnyák

HR Subject Matter Expert

Minden álláskeresőnek bátran ajánlom a Reed-et, lenyűgözött a szolgáltatás amit nyújtottak számomra.

Mustafa Gina

Recruiter – EMEA Business Service Center

A Reed kivételesen profi módon kezeli az üzleti vállalkozásomat. Kedvesen, gyorsan, pontosan és minden helyzetben segítenek.

Mustafa Gina
Csabai Beatrix

Csabai Beatrix

Human Resources Manager

2012 óta partnerünk a Reed. Kiemelkedőek a kapcsolattartásban és a jelöltekkel szemben támasztott követelmények megértésében.

Zaharia Gabriella

Head HR Hungary GDC

​Évek óta dolgozunk a Reed-del. Piaci ismeretük és megbízhatóságuk tette őket kiemelt toborzási partnerünkké.

Zaharia Gabriella
1960

1960

Szerény kezdetek

​A Reedet 1960. május 7-én alapították az első irodával a Kingsley Roadon (Hounslow, Nyugat-London). Az 1960-as évek első felében a REED úttörő szerepet játszott a szakembertoborzási szolgáltatások kialakításában; ez alapvetően változtatta meg az Egyesült Királyság toborzási piacát.

1972

Bővülés oktatással

​Sir Alec Reed egy Cotswolds-kastélyban megalapította a Reed Business Schoolt, ami oktatási központ volt a REED-társtagoknak, de egyben lakossági tanfolyamokat is indított a számvitel iránt érdeklődő hallgatók számára. A Reed Business School a világ legszebb oktatási helyszínei közé is bekerült.

1972
1988

1988

Az alapítvány építése

​A Reed Foundation megvásárolta a Reed Group 18%-át, és a következő évben megalapította az Ethiopiaid és a Womankind Worldwide szervezeteket.

1995

Online forradalom

​A Reed lett az első belvárosi toborzóügynökség az Egyesült Királyságban, amelyik megjelent az interneten. A reed.co.uk az Egyesült Királyság első számú állásportálja, és Európa egyik legnagyobb munkaügyi hirdetőfelületévé is vált, amelyet az Egyesült Királyság 100 legjobb toborzóügynökségének 85%-a használ.

1995
1996

1996

Reed Learning

​1996-ban a Reed Learning az Egyesült Királyság egyik vezető üzleti oktatási szolgáltatója lett. Ez volt az első zöld kurzusokat indító szolgáltató, amelyik a Google kizárólagos képzési partnere lett és számos képzési díjat nyert Angliában. Napjainkban a Reed.co.uk több ezer online kurzusnak ad otthont.

1998

Jólét a munkához

​Az 1998-ban alapított Reed in Partnership volt az egyik első foglalkoztatást támogató szolgáltató az Egyesült Királyságban, egyetlen irodával Hackney-ben. Ma a Reed in Partnership az Egyesült Királyság egész területén kínál szolgáltatásokat, kiteljesítve ezzel küldetését: pozitívan alakítani át az emberek életét és a közösségeket.

1998
2007

2007

A Big Give

​A Big Give egy non-profit platform kiegészítő támogatásokhoz, amely lehetővé teszi a jótékonysági szervezetek számára a támogatók adományainak megduplázását. 2007-es indulása óta a kiegészítő támogatások erejét kihasználva több mint 156 millió fontot gyűjtött össze több ezer nagy célra. ​

2008

A Reed globálissá válása

​2008-ban a Reed szerves növekedése szükségessé tette, hogy globálissá tegyük családi értékeinket. Először nyitottunk nemzetközi Reed-irodákat Törökországban, Máltán, Magyarországon és Dél-Koreában.

2008
2020

2020

60 év, és még nincs vége

​2020 májusában a Reed 60 éves lett. 60 év van mögöttünk és még sok van hátra – továbbra is a legjobb toborzási megoldásokkal és átfogó ágazati ismeretekkel mutatjuk az irányt. Az elmúlt hét évtizedben a Reed organikusan nőtte ki magát a világ egyik legnagyobb toborzóközpontjává, a több mint 3400 társtagból hihetetlenül erős csapatot épített világszerte.

2021

Reed Franchise-partnerség

​Ebben az évben elindítottuk legújabb vállalkozásunkat. A Reed Franchise Partnerships célja a tudás és a tapasztalatok további partnerekkel való megosztása. Tapasztalt tagjaink segítségével új nemzetközi partnereink is elindulhatnak saját toborzási útjukon, ami reményeink szerint legalább olyan hosszú és gyümölcsöző lesz, mint a Reedé.

2021