Kapcsolódás......

Fejvadászat

A Fejvadászat, mint toborzási stratégia

Talán a legsajátosabb keresési módszerünk a fejvadászat, amely a jelöltek közvetlen megkeresését jelenti. Biztosítja, hogy minden, a piacon lévő potenciális jelöltet megtaláljunk, különösen, ha speciális területekre keresnek új munkatársat az ügyfeleink.

A fejvadászott jelöltek nem aktív álláskeresők. Nem szerepelnek adatbázisokban, más módszerekkel nem lehet őket megtalálni. A megfelelő motivációval felkelthető az érdeklődésük és nyitottá válnak egy új lehetőségre. A fejvadászat előnye, hogy ezek a jelöltek, mivel nem keresnek aktívan munkát, nem pályáznak több helyre, tehát, ha megtaláljuk a megfelelő specialistát, ő nem fog más ajánlatokat figyelembe venni, csakis a megbízónk lehetőségét.

Ezen keresési módszer sikerességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a jelöltek 30%-át közvetlen megkereséssel találjuk meg. A jelöltek megkeresését képzett és kreatív kutató kollégák végzik.

A  fejvadászatnak köszönhetően teljes körű képet tudunk szolgáltatni a partnereink számára a piaci helyzetet illetően (pl. versenytársak, jelöltek preferenciája, más vállalatok működése, a piacon átlagos juttatási kategóriák adott pozíciók esetében stb.)

A fejvadászat folyamata

A keresés a következő módon zajlik: elsőként egy keresési listát készítünk, amely az összes lehetséges céget és versenytársat tartalmazza. A cégek felkutatása után következik a jelöltek megtalálása, akik az adott pozícióba megfelelőek lehetnek, figyelve arra, hogy a jelölt tudása, tapasztalata, kulturális háttere, képessége és készsége az ügyfél elvárásainak is megfeleljen.

Minden a listán szereplő jelölttel ezek után felvesszük a kapcsolatot és bemutatjuk a pozíciót az ügyféllel korábban egyeztetett módon.

Az ügyfelek részére csak azon jelöltek kerülnek bemutatásra, akik az ügyfél szempontjainak megfelelnek - tudásukat, motivációjukat a tanácsadó  kollégák tesztelték.

Vállalatunk egyedi ügyféligényekhez alkalmazkodva, projektre szabott fizetési konstrukciót kínál, és minden egyes sikeres közvetítés esetében garanciát vállalunk kihelyezett jelöltjeinkre. 

További részletek egyeztetése érdekében forduljon irodánkhoz bizalommal.